Nyheter

Skulle kunna nyanställa 30

Puls Bemanning märker av ett stort sug efter arbetskraft.
– Vi skulle kunna nyanställa 30 den närmaste tiden, säger Patrik Eld, vd.

Puls Bemanning är ett snabbväxande företag . Det startades 2010 av Patrik Eld och Jonas Stigemyr och redan har företaget ungefär 120 anställda. Men det finns en ännu större potential. Just nu är efterfrågan större än tillgången och man söker efter fler att anställa.

Vilka yrkeskategorier har ni behov av?
– Just nu CNC-operatörer, svetsare, lagerpersonal, maskinoperatör, montör, säger Jonas Stigemyr.

Klicka här för att läsa mer om lediga jobb på Puls.

Är det något av de jobben man kan ta, även om man inte har erfarenhet?
– Ja, många av dem egentligen. Företagen har insett att det inte finns många arbetslösa nu, med erfarenhet. Idag efterfrågas ofta händiga personer, som de kan tänka sig att lära upp. Du ska kunna skruva lite, vara intresserad, då brukar det gå bra.

Puls Bemanning
Bra skyltläge för Puls Bemanning i Värnamo, mitt i stan.

Letar ni efter någon särskild ålderskategori? Kvinnor, män?
– Nej, alla sorter, alla nationaliteter. Vi har inga sådana krav. Man ska kunna det svenska språket i tal och skrift så pass bra att man kan föra ett vanligt samtal.

Ålder inget hinder

I bemanningsbranschen kan man inte ha fördomar om människors utgångsläge. Här gäller det att hitta folk som kan jobba. Den förmågan sitter inte i härkomst eller biologisk ålder.
– Många gånger har man uppfattningen att efter 50-55 är det ingen idé att byta jobb. Men det ser inte vi som något hinder. Då har man fortfarande 10-15 år kvar i arbetslivet, säger Patrik.
Puls Bemanning startade i Anderstorp, där man har det ena av två kontor. Det andra finns i Värnamo, sedan två år tillbaka. Anderstorp och Värnamo ligger nära varandra, kan man tycka. Men det är ändå skillnad på att ha kontor på plats, än att inte ha det.
– Det har varit väldigt bra respons sedan vi öppnade i Värnamo. Jag upplever det som att det är en ganska öppen attityd bland företag här, säger Patrik.
I dag finns det ganska många företag i den lokala bemanningsbranschen. Det är inte bara konkurrens om uppdragen, utan också om människor att anställa.

Förutbildning

Vad är det som gör att ni har kunnat växa så snabbt, i den här konkurrensen?
– Jag tror vårt koncept är uppskattat, säger Jonas.
– Vi erbjuder alla företag en förutbildning. Den går ut på att underlätta för kundföretaget och våra konsulter. De ska ha lite koll på jobbet innan de kommit dit. Det kortar inlärningstiden när de kommer på plats sedan.
Introduktionen är viktig. Se till att en nyanställd kommer rätt och vet förutsättningarna.
– Vi följer alltid med våra anställda första dagen, sedan kan det vara halv sex på morgonen eller sent på kvällen, säger Johan Gunnarsson, som jobbar utifrån kontoret i Värnamo.
Ett bemanningsföretag med 120 anställda som är utspridda på ett stort antal företag. Det är inte varje dag man träffar sina anställda.

Hur får ni ihop lagkänslan?
– Vi har försöker ha en öppen attityd på våra kontor och vill jättegärna att folk kommer in och pratar och berättar om sin situation. Sedan har vi alltid en träff per kvartal där alla är inbjudna, där vi kan umgås med varandra och utbyta information, säger Jonas.
Samhörighet och lagkänsla, det är viktigt för de båda ägarna, Jonas och Patrik.
– Vi är idrottsmänniskor. Vi bygger lite på det.

Puls Bemanning
Industri är Puls Bemannings inriktning.

 

Föregående artikelNästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *