Nyheter

Industriell laserskärning och egendesignade smycken

Creademi Design AB är ett familjeföretag i Ljungby som med hjälp av laserskärning specialtillverkar detaljer i plexiglas till butiksinredningar, skyltmaterial och reklamartiklar med mera. I företagets webbshop kan man inhandla till exempel plexiglassmycken och prydnadssaker.

Företaget ägs och drivs av enäggstvillingarna Milan och Dejan Stankovic. Den naturliga frågan som dyker upp är: Hur skiljer man på dem? Enkelt, Dejan har helskägg.

-Efter teknisk utbildning och anställning som konstruktör i olika företag väcktes tanken på att starta eget, berättar Milan.

-Företaget kom igång i november 2014. Med hjälp av banklån kunde vi skaffa en italiensk SEI Laser H-Type maskin och börja utföra laserskärning åt företag.

Effektiv maskinutrustning

Maskinen är snabbast i klassen och skär plexiglas upp till 20 millimeters tjocklek.

-När man talar om plexiglas tänker många på den genomskinliga varianten, inflikar Dejan.

-Faktum är att plexiglas går att få i många olika färger. Och vi kan forma den i många varianter genom varmbockning.

Naturligtvis är man inte begränsad till plexiglas. Med laserskärmaskinen kan man även skära och lasergravera trä, MDF-skivor, plywood, filtduk, kompositmaterial och aluminium. Att gravera glas går också fint. En större kund som man utför skärning åt är Södra.

Storleken på laserskärmaskinen är i mellanskiktet. Om större detaljer behöver skäras läggs uppgiften ut på kollegor i samma bransch i sann Gnosjöanda.

Skyltmaterial och butiksinredningar

Företaget specialtillverkar displayer, skyltmaterial, maskinskydd och plexiglaslådor till butiksinredningar. Legotillverkning sker till produkter bland annat inom belysning.

-Vi tar även fram reklamartiklar som nyckelringar eller annat som kunden vill ha, berättar Milan.

-I webbutiken kan man köpa våra egendesignade smycken, som armband, örhängen, halsband, berlocker och dopgåvor. Där finns också detaljer för heminredning, fasadsiffror och mycket mera.

Företagets kunder uppskattar de korta leveranstiderna och den höga kvaliteten. Expansion är naturligtvis planerad men den får ske i en lagom takt, låter Milan och Dejan förstå.

Fakta Laserskärmaskin SEI Laser H-type

  • Bearbetningsbara material: papper, kartong, läder, naturliga och tekniska textilier, gummi, trä, plast, glas, med mera
  • Processer: skärning och märkning
  • Högkvalitativ och noggrann skärning
  • Hög produktivitet
  • Hög acceleration och prestanda: upp till 4 m/s
  • Arbetsområde: upp till 1000 × 700 mm

Källa: www.seilaser.com

 

Föregående artikelNästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *