Företagande

Gårdssafari på Kasteberg är populärt

Kastebergs gård är ett populärt utflyktsmål. Många turister kommer på sommaren till gården som är belägen i Össlöv utanför Ljungby. Förutom växtodling och skogsbruk finns också en gårdsbutik med café.

-Varje måndag till fredag under juli och början på augusti klockan 11.00 kan man åka med traktor och vagn på en guidad tur runt gården, berättar Fredrik Lindahl, som är VD och leder arbetet på gården tillsammans med sin bror Magnus.

-Besökarna får bekanta sig och mysa med djuren på gården. Vi har kor, grisar, får, höns och kaniner. Och från och med i år har vi också ett hägn för getter som särskilt barnen tycker om. Många upplever att lugnet infinner sig när man kommer i kontakt med livet på landet.

Sju generationer sedan 1862

På gården har samma släkt bedrivit traditionellt lantbruk i sju generationer sedan 1862. Gårdens areal är cirka 300 hektar och efter att man slutade med mjölkdjur fokuserar man på uppfödning av köttdjur, skogen, växtodlingen och gårdsbutiken.

-I gårdsbutiken säljer vi vår egen kallpressade rapsolja, hängmörat kött, foder och kläder. Vi är måna om att ge det lilla extra när det gäller service. Till exempel hjälper vi kunden att lasta ut inköpen. Vi kan också leverera till Ljungby och Lagan var fjortonde dag. I oktober har vi en uppskattad höstmarknad och i december levererar vi gårdens populära produkter till julborden, avslutar Fredrik Lindahl.

Föregående artikelNästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *