Företagande

Jumpstartar företag med startbooster

Björn Almgren med startbooster WT3, Weecare

Startkablar är passé. Med en startbooster klarar man att jumpstarta en bil helt på egen hand. Det har Björn Almgren i Bockebo tagit fasta på och startat ett företag i branschen.

Björn Almgren med startbooster WT3
Björn Almgren på Weecare.
Klicka här för kontakt.

Bockebo ligger mitt i den Småländska landsbygden, uppe på höjderna, väster om Skillingaryd, norr om Värnamo. Där bor Björn Almgren och därifrån driver han sin relativt nystartade firma Weecare. Det är handel med starthjälp, eller startbooster som det också kallas. Ett eget litet kraftfullt batteripaket, som kan nödstarta en bil. De moderna varianter som Björn säljer använder litiumbatteri, samma typ som finns i mobiltelefoner. Det gör dem små och smidiga och lätta att ha med sig.
– Jag fastnade för starthjälp för att det är en ganska ovanlig produkt än så länge. Den är användbar till så mycket, säger Björn och berättar om startboosterns andra fördelar. Man kan även ladda mobiltelefoner med den, driva kylväskan på campingen, till exempel. Med en startbooster i bilen har man alltid en extra elreserv att ta till.
– Men tanken är att sortimentet i ska växa med tiden, säger Björn om sitt företag som har sin huvudsakliga försäljningskanal via en egen webbutik.
Björn har figurerat i media tidigare. Lokaltidningen skrev om honom i samband med hans satsning på solkraft. Björn var tidigt ute med att sätta upp solceller på taket. Tekniska lösningar har intresserat Björn ända sedan skoltiden.
– Jag gick en styr- och reglerteknisk linje, berättar Björn.
Och nu är det elprodukter som ska forma hans nya karriär i Weecare.
Siktet är inställt på tillväxt. Men först gäller det för Björn att få folk att förstå nyttan med startbooster. I det syftet har han producerat informationsfilmer i ämnet, som ligger på Youtube, ni kan se en film här:

Föregående artikelNästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *