Företagande, Nyheter

Bra jobbat alla på Holmgrens!

Holmgrens bil i Värnamo

– Ett kanonjobb av hela personalen, så beskriver divisionschefen Pär Sandberg första året för Holmgrens Bil på Bredasten i Värnamo.
Nu söker bilföretaget ännu fler att anställa.

Den 8 december förra året flyttade Holmgrens Bil in i sina nya lokaler. Det har varit en intensiv period sen flytten, säger Pär.
– Första tiden var väldigt jobbig. Vi hade hårt tryck på alla fronter. Vi sålde mycket bilar och hade mycket förbokningar på verkstaden. Mitt i allt detta var det flyttning med allt stök som det innebär.
– Våra mekaniker, våra lackerare, våra plåtslagare, våra säljare och all personal. Vilket jobb de har gjort! Jag är grymt tacksam och imponerad över det engagemang gänget visat!

Klicka här för att komma till Holmgrens Bil

Holmgrens Bil i Värnamo.
Holmgrens Bil i Värnamo har fullservice. Verkstad, plåtslageri och lackering finns i huset.

Söker nya medarbetare

Flytten till Bredasten har varit bra ur många aspekter. Nya lokaler och bättre skyltläge. Försäljningssiffrorna pekar uppåt och Holmgrens söker efter ännu fler medarbetare.
– Vi söker plåtslagare och säljare nu. Framgent kommer vi att söka ytterligare en lackerare också.
Det är cirka 40 anställda på Holmgrens Bil i Värnamo. En stor andel av dem jobbar på verkstaden.
– Servicemarkanden är stor. Vi har fullservice här i Värnamo, med plåtslageri och lackering.

Är det svårt att hitta yrkesarbetare att anställa?
– Ja, de som är hantverkare är inte arbetslösa.
Det finns inga mekaniker, plåtslagare och lackerare som står i kö och väntar på att få jobb. En arbetsgivare som vill nyanställa måste vara attraktiv och ha möjlighet att fånga nyinflyttade och unga som ännu inte rotat sig på arbetsmarknaden.
– Men vi har lyckats bra med rekryteringar efter flytten till Bredasten. Det går bra för oss och vi har nya, fräscha lokaler. Det väcker nyfikenheten, tror jag.

Ha roligt på jobbet

Vad betyder stämningen på jobbet?
– Oerhört mycket. Engagerad personal som trivs på jobbet, sprider god stämning och jag är övertygad om att det engagemanget är en stor del av det vi ser på sista raden i resultaträkningen, säger Pär.
Glädje finns också med som ett viktigt begrepp i Holmgrens värdegrund.
– Det är viktigt att man känner att man har roligt på jobbet. Om man tycker att det är roligt, då gör man också ett bättre jobb.
Bilbranschen utvecklas starkt. Det kommer nya modeller och nya koncept hela tiden. Elbilar, robotiserade bilar, nya finansieringsmodeller. Det ställer sina krav både på etablerade företag som Holmgrens och de som står i begrepp att starta en karriär i branschen.

Vad ska man vara beredd på om man söker jobb på Holmgrens?
– Man måste gilla förändring. Det händer mycket på Holmgrens och i branschen, hela tiden.

 

Föregående artikelNästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *