Idag öppnar Rosegarden sin 14:e restaurang, på Bredasten i Värnamo. Nästa år kommer det att finnas 20 Rosegardenrestauranger. Men målet är att bli ännu större.
Företagskanalen möter Rosegardens ägare Kevin Ha dagen innan den officiella öppningen (som är idag, 8:e juli). Det är feststämning i restaurangen. Dagen innan öppningen firas med stor middag med särskilt inbjudna. Det blir många liknande öppningsfester framöver för Kevin, för nu växer hans företag snabbt. Med restaurangen på Bredasten finns det 14 Rosegarden i Sverige, under hösten och vintern ska det bli ännu fler. Totalt har koncernen 200 anställda, än så länge.
– Vi skriver nya kontrakt nu. Det kommer att vara 19-20 restauranger nästa år, säger Kevin.
Det går snabbt?
– Jag tycker det går sakta, säger Kevin och skrattar.
Han gör ingen hemlighet att målet är satt ganska högt.
– Det beror på tillfälligheter också. Man måste hitta bra lokaler och rätt läge.
Hur stora ska ni bli?
– Jag tror att det kan finnas plats för mellan 70 och 100 Rosegarden i Sverige. Kan vi bli så stora skulle vi inte tacka nej.
Kevin bor i Värnamo men sitt restaurangimperium styr han från Bredaryd. Det är där centralköket finns och det är där marinader och såser och annat tillagas, så att det blir samma Rosegardenkänsla på alla restaurangerna.
Ni släpper inte konceptet med centralkök?
– Nej, det är tack vare det vi kan styra kvaliteten, det behövs en enhetlig styrning för att det ska fungera.
Rosegardens koncept är asiatiska rätter. Alla som har besökt Rosegarden i centrala Värnamo vet att det är ett lyckat koncept. Det är alltid fullsatt på luncherna.
Vad är det med era smaker som gör att de fungerar så bra för svenska matgäster?
– Inte bara svenska egentligen, det är ganska internationellt. Vi har balanserat smakerna noggrant. Det har tagit lång tid att utveckla.
Men nu sitter det?
– Ja, nu sitter det riktigt bra. Men vi fortsätter förstås att utveckla och förbättra.
Rosegardens 14:e restaurang, på Bredasten i Värnamo, är en vägkrog med drive-thru. Det är ett nytt koncept för Kevin.
– Vi tror mycket på den här restaurangen.
Hur kom det sig att det blev Bredasten, var det också tillfällighet?
– Vi har tittat på området länge, men det har inte varit någon som byggt, förrän nu. Det är Nivika som bygger och så hyr vi av dem.
Hur många gäster tar ni in här?
– Det finns 120 sittplatser, men hur många det kommer att bli per dag har jag ingen aning om.
– Blir det 300–400 om dagen är det bra. Men systemet är byggt för att kunna ta emot ännu fler.
- delningar
- Share on Facebook
- Share on Twitter